hoe krijg je dikker haar?Bekijk alle artikelen

Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dun haar dikker te maken!

Dik haar: heeft het allemaal te maken met goede genen, of zijn er technieken om natuurlijk dikker haar krijgen? In dit artikel geef ik je mijn beste advies over hoe je dikker en voller haar kunt krijgen - zowel stylingtips, eenvoudige veranderingen in je levensstijl en essentiële producten die je nodig hebt om je haar dikker te maken.

Vraag je je af hoe je dikker en voller haar krijgt? Hoewel je de diameter van je haarzakjes niet kunt veranderen, kun je wel veel doen om de haargroei te stimuleren en haarbreuk te voorkomen. Lees verder om te leren hoe je je haar dikker kunt maken!

Inhoud

Wat betekent lang en dik haar?

Voordat je kunt leren hoe je je haar dikker kunt maken, wil ik het hebben over wat het betekent om dik haar te hebben. Dik haar beschrijft de dichtheid van het haar, niet zozeer de diameter van de individuele haarstrengen. Haar met een grote diameter wordt grof genoemd, terwijl haar met een kleine diameter fijn wordt genoemd. Het is dus mogelijk om haar te hebben dat fijn en dik is, of stug en dun.

Sommige mensen hoeven zich geen zorgen te maken over hoe ze natuurlijk dikker haar krijgen vanwege hun genetica. Gezondheid speelt ook een grote rol in de dikte en lengte van je haar. Bijvoorbeeld, als je last hebt van een veel voorkomende oorzaak van haaruitval zoals alopecia androgenetica of telogen effluvium, worden de dikte en de lengte van je haar aangetast. Dus als je last hebt van haaruitval, is de eerste stap een gesprek met je huisarts om de oorzaak van haaruitval te achterhalen. Je huisarts kan je ook tips geven over hoe je je haar dikker kunt maken.

Andere factoren, zoals wat je eet en hoe je je haar verzorgt, kunnen ook een grote rol spelen bij de dikte en lengte van je haar. Het goede nieuws? Aangezien de dikte van het haar vaak bepaald wordt door de voeding en de verzorging van het haar, kan je de haarzakjes helpen om lang en dik haar te laten groeien door je haarverzorgingsgewoonten te verbeteren en een haargroeisupplement te nemen zoals Hair Formula Gummies for Women. Het enige wat je hoeft te doen is leren hoe je dikker en voller haar krijgt!

Lees verder om het antwoord te krijgen op de vraag: hoe krijg je dikker haar?

Hoe krijg je dikker haar: 7 stylingtips

Ben je er klaar voor om te leren hoe je dun haar dikker kunt maken? Het eerste deel van de aanpak heeft alles te maken met styling. Als je deze stylingtips volgt, zal je haar er meteen dikker uitzien en zal je haar mooi en gezond blijven zodat je dikker en voller haar krijgt.

1. Dikker haar krijgen: was je haar niet te vaak

Was je haar niet te vaak

Als je echt wilt leren hoe je natuurlijk dikker haar kunt krijgen, moet je dit zeker lezen. Een belangrijk onderdeel tot het stimuleren van de groei van dikker en voller haar is om je haar de juiste hoeveelheid te wassen. Als je je haar te veel wast, drogen je lokken en kan je last krijgen van een droge hoofdhuid, waardoor je haar broos wordt en gemakkelijk breekt. Aan de andere kant betekent te weinig wassen dat je haarzakjes verstopt kunnen raken met talg, dode huidcellen en haarproducten. Hierdoor kunnen de haarzakjes geen gezond haar meer laten groeien.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Gebruik voor dikker haar twee tot drie keer per week een shampoo en conditioner die speciaal zijn samengesteld om de haargroei te bevorderen, zoals Grow Perfect™ Duo. Als je last hebt van breekbaar haar en gespleten haarpunten, probeer dan de Split Fix™ Duo.

2. Dikker haar krijgen: watertemperatuur

Water temperatuur

Nog een tip: als je je haar met stomend heet water wast, wordt het ook droog, broos en breekbaar. Om dun haar dikker te maken, was je je haar met lauw water, dat zal je haar helpen om zijn vochtgehalte op natuurlijke wijze te behouden.

3. Dikker haar krijgen: weg met de hitte

Vermijd hitte

Hittetools zijn geweldig om een stijlvolle, verzorgde look te creëren, maar ze kunnen ongelooflijk schadelijk zijn voor je haar als je geen hittebeschermer gebruikt. Hittetools kunnen de buitenste beschermende laag van het haar verstoren, waardoor het vocht binnenin kan ontsnappen. Wanneer dit gebeurt, is het haar vatbaarder voor breuk en gespleten punten. Als je langer, dikker en voller haar wilt, is het daarom verstandig om zo weinig mogelijk gebruik te maken van hittetools.

Zoek in plaats daarvan naar hittevrije methoden om je haar te krullen, of draag je haar in een beschermende haarstijl zoals vlechten. Zorg er wel voor dat je hair rings gebruikt in plaats van gewone elastiekjes, want traditionele elastiekjes kunnen ook leiden tot gebroken haar (en verhinderen dat je je haardoelstellingen bereikt).

Als je ervoor kiest om je haar te stylen met hittetools, bereid je haar dan voor met een hittebeschermer zoals Thermal Shield™ Heat Protectant, dat vol zit met antioxidanten en natuurlijke vochtinbrengers die helpen om de schadelijke effecten van hittetools te verzachten. Maak je look af met Final Touch Hair Spray, die het haar natuurlijke hydratatie biedt terwijl het je kapsel in model houdt.

4. Dikker haar krijgen: wees voorzichtig met borstelen

Wees voorzichtig met borstelen

Zorgvuldig kammen is de sleutel om natuurlijk dikker haar te krijgen. Haar is het kwetsbaarst als het nat is, dus je moet het voorzichtig ontklitten om te voorkomen dat het breekt. Begin altijd bij de uiteinden van je haar en werk voorzichtig naar de haaraanzet toe.

Gebruik een grove kam of de wet brush. Deze borstel speciaal is ontworpen om kwetsbaar nat haar te ontwarren zonder het te breken, dankzij de zachte siliconenharen die gemakkelijk door klitten glijden. Bovendien heeft hij een ergonomisch ontwerp waardoor hij gemakkelijk vast te pakken en te gebruiken is.

5. Dikker haar krijgen: borstelen, borstelen, borstelen

Borstelen, borstelen, borstelen

Je haar regelmatig borstelen is ook belangrijk voor lang en dikker haar krijgen, want borstelen helpt om de natuurlijke oliën van je hoofdhuid door je haar te verdelen, waardoor het gehydrateerd en gezond blijft.

Ik gebruik hiervoor graag Bamboo Hairbrushes omdat ze zachte borstelharen hebben die de bloedtoevoer naar de hoofdhuid stimuleren en zo de haargroei bevorderen. Bovendien zijn ze gemaakt van bamboe, een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele materialen zoals plastic.

6. Dikker haar krijgen: pump up the volume

Pump Up the Volume

Met deze tip wordt je haar technisch gezien niet dikker, maar de manier waarop je je haar stylet kan je haar dikker doen lijken. Terwijl het haar nog vochtig is, spray je de wortels met Grow Perfect™ Thickening Spray. Dit verdikkingsmiddel zorg voor meer volume in het haar vanaf de aanzet, en het behandelt de hoofdhuid met biologische muntolie. Bij regelmatig gebruik kan muntolie helpen om de haargroei op natuurlijke wijze te stimuleren voor lang, dik haar. Laat het haar aan de lucht drogen, of gebruik de Final Touch Hair Spray en föhn het met een ronde borstel voor extra volume.

Of breng het volume van je haar naar een hoger niveau met Volume Wizard™ Hair Powder. Dit volumepoeder zonder spuitbus is mijn geheim voor de mooiste en meest volumineuze haarstijlen. Bovendien bevat het verzachtend haverextract, aloë vera en vitamine E die tegelijkertijd het haar en de hoofdhuid voeden.

7. Dikker haar krijgen: regelmatig naar de kapper

Regelmatig naar de kapper

Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar regelmatig knippen kan je haar helpen om langer te groeien. Haar dat niet regelmatig bijgeknipt wordt, ontwikkelt gespleten haarpunten. Als die niet behandeld worden, kunnen die gespleten haarpunten door de haarschacht omhoog groeien en het haar afbreken. Dus als je dun haar dikker wilt maken door je haar gezond te houden en afbreken te voorkomen, ga dan ongeveer elke 2-3 maanden naar de kapper voor een subtiele knipbeurt. Bekijk deze kapsels voor lang haar voor meer inspiratie.

Voor & na met Hairlust

Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe

*Resultaten kunnen variëren per persoon.

Bekijk alle reviews

3 simpele veranderingen in je levensstijl voor dikker haar

Meer antwoorden nodig op de vraag, hoe krijg je dikker haar? Naast het veranderen van je styling gewoonten, zijn er ook een aantal veranderingen in levensstijl die je kunt maken om een gezonde haargroei te bevorderen en het haar dikker te maken. Probeer een of meer van deze veranderingen in je levensstijl door te voeren om langer, dikker en voller haar te kweken.

1. Beter eten

Beter eten

Zoals ik al eerder zei, voeding is de sleutel tot dikker haar. Dus, hoe maak je dun haar dikker door middel van je voedingspatroon? Om er zeker van te zijn dat je alle haarvitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt voor een gezonde haargroei, kun je een haargroeisupplement nemen zoals Hair Formula Gummies for Women. Deze heerlijke haarvitaminen zijn samengesteld om je te helpen gezond haar van binnenuit te laten groeien, met een krachtige combinatie van 5.000 mcg biotine plus andere voedingsstoffen die goed zijn voor je haar. En omdat ze veganistisch en glutenvrij zijn en geen kunstmatige kleurstoffen of kleuren bevatten, weet je dat ze goed voor je zijn!

Tip: Hairlust's haargroeisupplementen voor vrouwen zijn ook verkrijgbaar in tabletten, en Hairlust heeft ook haarsupplementen voor mannen!

2. Hoofdhuidmassage

Hoofdhuidmassage

Regelmatige hoofdhuidmassages is een andere eenvoudige verandering in je levensstijl om dun haar dikker te maken. Waarom? Omdat een hoofdhuidmassage de bloedcirculatie naar de hoofdhuid stimuleert. Je bloed brengt de voedingsstoffen die je eet naar je cellen, dus het is logisch dat door het stimuleren van de bloedtoevoer naar de haarfollikels, je hen kunt helpen om alle voedingsstoffen te krijgen die ze nodig hebben voor een gezonde haargroei.

De makkelijkste manier om jezelf thuis een hoofdhuidmassage te geven is met de Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. Je kunt deze gebruiken om je hoofdhuid te masseren terwijl je je haar wast, of zelfs terwijl je TV kijkt! Het belangrijkste is dat je een hoofdhuid scrub in je routine integreert, zodat je de meeste dagen van de week je hoofdhuid masseert. Je haarzakjes zullen je dankbaar zijn!

Gebruik voor het beste resultaat de borstel samen met de Scalp Delight™ Detox Scrub, die zachtjes scrubt om productophopingen, overtollig talg en dode huidcellen te verwijderen die de haarfollikels kunnen verstoppen en de haargroei kunnen belemmeren.

3. Vervang je kussensloop

Vervang je kussensloop

Wist je dat je kussensloop kan bijdragen aan dunner wordend haar? Het is echt waar! De meeste kussenslopen zijn gemaakt van katoen, dat ruwe vezels heeft die de hele nacht over het haar wrijven. Hierdoor kan je haar beschadigd en breekbaar worden. Over een ochtendhaar gesproken!

De oplossing is om je katoenen kussensloop te vervangen door een die gemaakt is van bamboe, zoals de Silky Bamboo Pillowcase. Bamboe heeft veel gladdere vezels dan katoen, plus het is milieuvriendelijker! En als je graag met nat haar naar bed gaat of een nachtmasker gebruikt, heeft Hairlust ook een Bamboo Towel Pillowcase.

Natuurlijk dikker haar krijgen: 3 essentiële producten

Geloof het of niet, de producten die je op je haar gebruikt kunnen een groot verschil maken voor de gezondheid, lengte en dikte van je haar. Als je dikker haar wilt, vul dan je badkamerkastje met deze haargroeimiddelen!

Grow Perfect™ Duo

Grow Perfect™ Duo

Het gebruik van een verdikkende shampoo helpt je natuurlijk dikker haar te krijgen met het haar dat je al hebt. Droog, beschadigd en/of dun haar heeft een combinatie nodig van zachte reiniging en lichtgewicht hydratatie om het gezond en vol te houden.

Hairlust Grow Perfect™ Duo doet precies dat! Met lichtgewicht, natuurlijk hydraterende ingrediënten zoals organische aloë vera en klinisch bewezen haargroei-stimuleerders, Anagain™ en rozemarijn olie, is dit het perfecte shampoo en conditioner duo voor iedereen die wil weten hoe je dun haar dikker kunt maken.

Masker voor haargroei & herstel

Split Fix™ Hair Mask

Als je haar erg droog of beschadigd is, dan heb je wat versterking nodig als het gaat om het hydrateren van je haar.

Daarom hebben bij het Split Fix™ Hair Mask. Geformuleerd met natuurlijke hydraterende ingrediënten, resulteert deze hydraterende behandeling in veerkrachtigere lokken die lang groeien zonder af te breken.

Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Sommige soorten beschadigd haar, vooral beschadigd haar door blonderen, hebben naast een vochtinbrengende behandeling ook een proteïnebehandeling nodig. Hairlust heeft hiervoor Protein Repair™ Hair Mask. Dankzij het rijke gehalte aan proteïnen, helpt de versterkende proteïne behandeling de structuur van aangetaste haarlokken te herstellen. Voor het beste resultaat kun je het één tot drie keer per maand gebruiken en Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm gebruiken om het haar te hydrateren tussen de proteïnebehandelingen door.

Ik hoop dat deze blogpost je geleerd heeft hoe je haar natuurlijk dikker kan krijgen! Door de juiste haarverzorgingstechnieken te volgen en je levensstijl te veranderen, ben je al een heel eind op weg naar dikker en voller haar.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

    De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

  • Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

    Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

  • De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

    De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

  • Haar Porositeit Gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

    Haar porositeit gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

  • Beste haarolie voor droog haar

    Beste haarolie voor droog haar - 9 redenen om natuurlijke haarolie te gebruiken

Bekijk alle artikelen