Jouw haar sneller laten groeien? Top tips & producten voor haargroei!


Verknipte kappersbeurt of niet, iedereen droomt wel eens van langere en weelderige lokken, maar haargroei versnellen is geen makkelijke opgave! Helaas is er voor langer haar, zoals de meeste dingen in het leven, geen snelle oplossing. Maar het hoeft geen frustrerend, duur of lastig proces te zijn om snellere haargroei te stimuleren! Hier hebben een aantal do's don'ts verzameld, zodat jouw haar langer zal groeien dan ooit tevoren.

Mariell Bråten

HairLust

Mariell heeft een Master in Marketing Management en besteedt elke dag bij HairLust aan het bestuderen van de nieuwste trends in natuurlijke haarverzorging. Ze geeft veel om de natuurlijke en biologische waarden die ze deelt met HairLust, en ze deelt haar kennis over haarverzorging elke dag graag met anderen. Ze heeft haar hele leven problemen gehad met een gevoelige huid en kwetsbaar haar, wat haar passie heeft aangewakkerd om anderen te helpen en te begeleiden naar geweldige en gezonde haarroutines.Lees meer.

Klaar om te leren hoe je jouw haar sneller kunt laten groeien? We nemen je mee door het complete haargroeiproces, van haargroei bevorderen tot de haargroeitips die je in je dagelijkse haarverzorgingsroutine kunt gebruiken: de complete guide voor snel groeiend haar!

Hoe snel groeit haar nou echt?

Wist je dat als we geboren worden, we al onze haarfollikels al hebben? Op ons hoofd bevinden zich ongeveer honderdduizend haarfollikels, waardoor er een hele grote capaciteit voor de haargroei is. Naarmate we ouder worden, kunnen de haarfollikels echter hun haargroei vertragen of compleet stoppen met de haarproductie, wat leidt tot haaruitval en kaalheid.

Gemiddeld groeit ons haar ongeveer 0,5 tot 1,7 centimeter per maand, dus in totaal ongeveer 6-20 centimeter per jaar. Een snelle haargroei is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, geslacht en algemene gezondheid. Als je jouw haar sneller wil laten groeien, moet je niet alleen rekening houden met een verandering in je haarverzorgingsroutine, maar ook met je algemene levensstijl. Zoals wij hier bij HairLust altijd zeggen: de gezondheid van jouw haar komt vanuit binnen en buiten!

De fases van haargroei

Menselijk haar heeft een levenscyclus die bestaat uit drie groeifases, waarbij elke streng zijn eigen schema volgt. Dit betekent dat er op elk moment individuele haren groeien in alle drie de fases. Daarom moet je, als je precies wil weten hoe je haar sneller kunt laten groeien, iets meer detail over elke fase weten. Gelukkig hoef je er in totaal maar drie te onthouden om je haargroei te versnellen!

Hair Growth Phase

Anagene fase

Anagen Growth Phase

De anagene fase van de haargroei is de eerste en langste fase. Dit is wanneer je haar actief groeit. Deze actieve groeifase kan wel 2 tot 8 jaar duren! Dit betekent dat, als je haargroei wil stimuleren, het belangrijk is om deze anagene periode zo lang mogelijk te verlengen. Lees verder om te ontdekken hoe!

Catagene fase

Catagen Growth Phase

De volgende fase wordt de catagene fase genoemd. In tegenstelling tot de anagene fase is dit gedeelte van het leven van je haar vrij kort, en duurt het slechts 4-6 weken. Tijdens deze belangrijke fase stopt je haar met groeien en maakt het zich uiteindelijk los van de bloedtoevoer van je hoofdhuid.

Telogene fase

Telogen Growth Phase

Nadat de verbinding van het haar van het grotere netwerk is afgesloten, komt het in een rustfase: de zogenaamde telogene fase. Na een periode van 2-3 maanden beginnen de volgroeide haren uit te vallen. Als je dus je handen door je haar haalt en een paar strengen ziet, hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Het is gewoon dood haar dat wachtte op het moment dat het uit zou vallen! Om de totale haargroei te stimuleren, is het belangrijk om op deze fase van het groeiproces te focussen door de haaruitval te verminderen.

Kan je de anagene fase verlengen voor snelle haargroei?

Om het haar sneller te laten groeien, moet je zorgen dat je haar zo lang mogelijk in de anagene fase zit. Het goede nieuws is dat je precies deze anagene fase kunt verlengen en je haargroei kunt versnellen door een aantal eenvoudige aanpassingen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je een gezond dieet volgt, regelmatig gaat sporten en haarvriendelijke verzorgingsproducten gebruikt.

Hairlust customer review

7 redenen waarom jouw haar stopt met groeien

Er zijn verschillende andere redenen waarom je haar misschien niet sneller kan groeien. Gelukkig zijn de meeste van deze redenen gewoon slechte gewoontes die met een beetje wilskracht kunnen worden veranderd! Het ding is, velen van ons zijn schuldig aan onbewuste haargroei don’ts, dus het is belangrijk om te leren wat ze precies zijn. Om echt lang haar te krijgen, moet je op de volgende problemen letten:

Reden #1: Je stijlt je haar te veel

Een van de belangrijkste tips om haargroei te versnellen is om het niet te vaak te verhitten. Na verloop van tijd kunnen dingen als föhnen, stijlen en krullen ons haar flink beschadigen, waardoor je haarpunten gespleten worden of zelfs afbreken. Met dit soort schade kun je het haar niet sneller laten groeien omdat het afbreekt voordat het groeiproces compleet is.

Dit geldt ook voor chemische styling. Als je het haar sneller wilt laten groeien, overweeg dan om dat permanentje of die chemische straightening behandeling niet te ondergaan. Het ziet er misschien mooi uit, maar het is het tegenovergestelde van wat je zou moeten doen voor een versnelde haargroei.

Reden #2: Je eet en drinkt niet gezond genoeg

Jij zelf hebt helaas geen invloed op je leeftijd of genen. Maar wij hebben wel een gouden tip om het haargroei-proces zeer te verbeteren: verander je eetgewoontes! Een uitgebalanceerd dieet rijk aan vitamines en mineralen is een makkelijke manier om een snelle haargroei te stimuleren. Eieren, avocado's, bessen, noten en zoete aardappelen zijn bijvoorbeeld allemaal geweldige voedingsmiddelen voor je haar. Zet ze daarom op je boodschappenlijstje voor snellere haargroei!

Zorg ook dat je voldoende water drinkt. Je kunt het aan je haar zien als je uitgedroogd bent, het wordt dan droog, dof en breekbaar. Door genoeg water te drinken wordt je haar gezonder. Drink minstens 2-3 liter water per dag voor een snellere haargroei. Je kunt al snel het verschil zien!

Reden #3: Je gebruikt de verkeerde haarproducten

Een andere eenvoudige haargroeitip is om eens goed te kijken naar de haarproducten die je op dit moment gebruikt. Gebruik je de juiste shampoo en conditioner? Wij hebben een shampoo en conditioner met speciaal gepatenteerde Gluadin® Kera-P LM + Protectagen™ voor snelle haargroei, waarvan klinisch is bewezen dat het mensen helpt hun haar sneller te laten groeien. Kies een shampoo en conditioner zonder gevaarlijke chemicaliën, vooral parabenen, ftalaten en de schadelijke SL-sulfaten, of ingrediënten zoals siliconen die zich op het haar nestelen, zodat andere voeding het haar niet kan binnendringen, en was je haar niet te vaak.

Gebruik conditioner ELKE keer nadat je je haar hebt gewassen met shampoo om lang haar te krijgen. Het kan niet genoeg benadrukt worden. Een goede conditioner kan lipiden en eiwitten in het haar helpen vervangen en het haar verzegelen met een buitenlaag van bescherming.Verder zal je op korte termijn kunnen genieten van glanzender en veel werkbaarder haar, en op lange termijn snellere haargroei.

Overweeg ook om een dagelijks haargroeisupplement in te nemen om jouw haargroei een kickstart te geven en te versnellen. Deze kunnen helpen om je haar de benodigde vitamines en mineralen te geven.

Reden #4: Medicatie belemmert snelle haargroei

Wist je dat bepaalde medicijnen de haargroei kunnen vertragen? Zo kan bijvoorbeeld de de pil de productie van androgeen afremmen, de fase die een snelle haargroei bevordert. Als je jouw haar sneller wilt laten groeien, kijk dan eens naar de medicijnen die je op dit moment gebruikt. Praat natuurlijk altijd eerst met je zorgverlener over de beste aanpak hiervan!.

Reden #5: Je bent gestrest

Als we veel stress ervaren, kan ons haar eronder lijden. Langdurige stress kan leiden tot plotselinge haaruitval genaamd Telogen Effluvium. Een van de sleutels om haar sneller te laten groeien is het leren omgaan met en het verminderen van je dagelijkse stress. We snappen dat dit niet makkelijk is, maar je hele lichaam, en dus ook je haar, zullen je bedanken.

Reden #6: Je draagt je haar in te strakke kapsels

Een hele simpele tip voor snelle haargroei-resultaten? Stop met het vastbinden van je haar in strakke kapsels met strakke elastiekjes of haarclips. Gebruik in plaats daarvan hair rings om de schade onder controle te houden, hoofdpijn te voorkomen en het haar sneller te laten groeien! Ze zien eruit als leuke oude telefoonkabels, en zullen na verloop van tijd niet uitrekken zoals gewone elastiekjes.

Reden #7: Je hebt een hormonale onbalans

Andere gezondheidsproblemen zoals hypothyreoïdie en andere hormonale imbalans kunnen leiden tot haaruitval.

Top tips: Hoe je jouw haar sneller laat groeien

Hieronder delen we nog een aantal extra haargroei-tips. Nu je weet wat je niet moet doen, zullen we je laten zien wat echt helpt om haargroei te stimuleren. Lees snel verder!

Haargroei-Tip #1: Haarverzorging van binnen en buiten

Haarverzorging van binnen en buiten

Een snellere haargroei begint met de juiste voeding en verzorging van het haar. Zorg ervoor dat je niet alleen een uitgebalanceerd voedingspatroon eet, maar dat je ook de juiste haarverzorgingsproducten gebruikt. Een goed voorbeeld is om dagelijks een supplement in te nemen die de haargroei stimuleert. Als je je afvraagt hoe je haar sneller kunt laten groeien, is dit een van de trefzekerste methodes.

Haargroei-Tip #2: Besteed aandacht aan je hoofdhuid

Besteed aandacht aan je hoofdhuid

Om echt goed op je haargroei te letten moet je op de hoofdhuid focussen. Je hoofdhuid kan een indicator zijn voor de algehele gezondheid van je haar. Als je merkt dat je veel last hebt van een droge, vette of schilferige hoofdhuid, probeer dan een Scalp Detox Scrub om dode huid te verwijderen en een snellere haargroei te bevorderen.

Haargroei-Tip #3: Een regelmatige knipbeurt

Een regelmatige knipbeurt

Een van de gemakkelijkste haargroei-tips die kappers aanbevelen is simpel: laat je haar zeer regelmatig knippen. Een knipbeurt stimuleert de haargroei door gespleten haarpunten te verwijderen voordat ze de kans krijgen om de haarschacht op te reizen, wat leidt tot het breken van de haarschacht.

Haargroei-Tip #4: Probeer een haarmasker of haarkuur

Probeer een haarmasker of haarkuur

Een goede manier om een snelle haargroei te bevorderen is het gebruik van een haarmasker één keer per week. We houden van ons Hair Growth & Protection Mask omdat het precies gemaakt is om de anagene haargroeifase te verlengen. Je haar wordt regelmatig blootgesteld aan slijtage en heeft hoogstwaarschijnlijk een grotere behoefte aan verzorging dan wat een gewone conditioner kan bieden. Het is een van onze beste tips om je haar sneller en gezonder te laten groeien!

Als haarkuur raden we aan om ongeveer 10 pompjes HairLust haarolie in je haar te doen, en het dan een nacht (of minstens 10 minuten) intrekken. Omdat oliën altijd iets achterlaten op het haar, is het belangrijk dat de overtollige olie de volgende ochtend wordt uitgewassen met shampoo en conditioner - laat het niet zitten voor meerdere dagen. HairLust haarolie is in staat om het haar te vullen met gezonde vetzuren en voedingsstoffen, en wanneer het wordt uitgespoeld met een gewone shampoo, komt de haarolie in het haar en blijft het het haar voeden en beschermen.

Haargroei-Tip #5: Gebruik een andere kussensloop

Gebruik een andere kussensloop

Een van de laatste haar-stimulerende tips die we je kunnen geven is om je oude kussensloop om te ruilen voor een kussensloop van bamboe. Wist je dat het je haar namelijk beschadigd kan worden tijdens je slaap? Daarom is het cruciaal om je delicate haar te beschermen met een haarvriendelijke kussensloop. Onze Pure Bamboo Pillowcase is speciaal gemaakt om het pluizen of afbreken van je haar te voorkomen, waardoor het langer en gezonder door kan groeien.

Haargroei-Tip #6: Stimuleer haargroei met een koude douche

Ok, misschien niet je favo tip, maar: Spoel je haar na met koud water aan het einde van elke douchebeurt. Het kan je echt helpen om je haar sneller te laten groeien. Tegelijkertijd helpt het ook om het haar gezond en soepel te houden.

Koud water verzegelt de buitenste laag van het haar, wat helpt om vochtverlies, kapot haar en hitte schade te voorkomen. Slechts 10 seconden spoelen is al genoeg. Dus wees niet bang voor een koude kreet - het kan een groot verschil maken.

Probeer specifieke producten en remedies die voor snelle haargroei zorgen

Samen met de vorige haargroei tips, zijn hier een paar andere snelle methodes die je kunt proberen om het haargroei proces te versnellen. Hieronder vindt je een aantal van onze beste natuurlijke producten en trucjes.

Oliën voor verbeterde en versnelde haargroei

Als je op zoek bent naar makkelijke producten die je haar op een natuurlijke manier sneller te laten groeien, kun je overwegen om pepermunt,- of rozemarijnolie aan te schaffen. Het is aangetoond dat deze het haar helpen sneller te groeien dankzij hun hoofdhuid-stimulerende eigenschappen. Als je die producten niet bij de hand hebt, kun je ook zonnebloem, kokos of lavendelolie proberen om je haar sneller te laten groeien.

Gebruik producten met cafeïne

Een andere natuurlijke manier om het haar sneller te laten groeien is het gebruik van producten die cafeïne bevatten. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat cafeïne de verlenging van de haarschacht verbetert, wat resulteert in een langdurige anagene groeifase bij zowel mannen als vrouwen. Dit betekent natuurlijk niet dat het drinken van vier koppen koffie per dag een goed idee is voor jou en je haargroei! In plaats daarvan kun je beter op zoek gaan naar haarverzorgingsproducten die specifiek zijn geformuleerd met cafeïne om je haargroei te stimuleren.

Zoek naar haarproducten met deze andere belangrijke ingrediënten

Naast bepaalde oliën en cafeïne zijn er andere, meer gespecialiseerde ingrediënten en verbindingen die kunnen helpen bij het stimuleren van de haargroei. Een van de eerder genoemde ingrediënten is Gluadin® Kera-P LM + Protectagen™, waarvan klinisch is bewezen dat het de groei van nieuw haar stimuleert en daardoor de haargroei zal versnellen. Daarnaast zijn er gepatenteerde ingrediënten zoals AnaGain™ en RootBioTec™ waarvan is aangetoond dat ze niet alleen haaruitval voorkomen, maar ook een vollere en snellere haargroei bevorderen.

Of je nu graag een verknipt kapsel uit wilt laten groeien, last hebt van haaruitval of gewoon wil experimenteren met een nieuwe lengte, leren hoe je haar sneller kunt laten groeien is veel eenvoudiger met al deze haargroei-tips. Hoewel je niet opeens op magische wijze Rapunzel-lokken zal krijgen, zijn we er zeker van dat deze haargroei-tips je kunnen helpen om jouw haargroei in een mum van tijd te verbeteren.

Wil je meer haargezondheid en haargroei-tips? Bekijk dan onze HairLust blog!

4,9

4,9 van de 5 sterren

41 reviews


8 reacties


 • HairLust

  Hi Roos,

  Wauw dat is een geweldige stap!

  Ik raad je aan om eerst je haar te wassen zodat je het haarmasker op schoon haar aanbrengt en dit het beste wordt opgenomen!

  Deze video laat zien hoe je het kan gebruiken:
  https://www.youtube.com/watch?v=iXOoOw6VXI8&t=43s

  Je kunt eens in de zoveel tijd je haar ook een intensieve behandeling geven waar je het masker langer in het haar laat zitten met een handdoek erom gewikkeld.

  Veel liefs,
  Team HairLust


 • HairLust

  Hi Katrien,

  Het kan inderdaad wat zoeken zijn wat het beste helpt bij jouw haar. We horen graag je feedback over de vitamines als je ervoor kiest deze te proberen! Vergeet geen voor en na foto’s te maken zodat je zelf ook het process goed kan bijhouden.

  Veel liefs,
  Team HairLust


 • Roos

  Beste lezer,
  Ik vond het heerlijk om dit te lezen en ben helemaal blij dat er een oplossing is ! Ik heb recent mijn haar compleet afgeschoren omdat ik leterlijk opnieuw wil beginnen. Ik zie erg mooie producten. Graag hoor ik van de professionele haar expert wat ik nu het beste voor stappen kan nemen. De volgorde van shampoo of juist eerst een masker. En dan een nieuwe haar routine ontdekken! Kunnen julie mij helpen?

  Liefs,
  Roos


 • Maria from HairLust

  Hi Laky,

  Thank you for your question. I am writing to you in English as my Dutch colleague is currently on holiday.

  I would recommend you take a look at the ingredient list of the shampoo & conditioner you use. If they contain harmful substances such as parabens, phthalates (also called phthalates), silicones or SL sulphates (Sodium / Sodium / Ammonium Lauryl / Laureth Sulphate), it can have a negative effect on the health and growth of the hair. Instead, go for a natural, organic shampoo without parabens, silicones, SL sulfates and phthalates.

  Parabens and phthalates are known as endocrine disruptors that can adversely affect hair and hair growth. SL sulphates give the shampoo its very foaming effect, but settles on a hair and scalp that can cause irritation, while washing away all the natural oils of the hair, which can create an imbalance on the scalp. And scalp health is alpha and omega to grow healthy hair. Silicone gives the shampoo and most often conditioner an extremely softening and lustrous effect, but settles as a film on the hair, making it difficult for other nourishment to penetrate the hairs. Some types of silicone can be very difficult to wash out with shampoo and can therefore, at length, appear dry on the hair. Therefore, it is always a good idea to avoid silicone in general, although some types of silicone are obviously much better than others.

  All HairLust shampoos and conditioners are silicone free, the SL Sulfates: SLS & SLES, parabens and phthalates, and all are vegan and cruelty free certified.

  For extra moisture I would recommend a weekly hair mask. :)

  Inner hair care is also important, and I would also recommend you to choose our capsule supplements if you have no trouble swallowing pills. The primary difference between HairLust Hair Growth Formula Gummies and HairLust Hair Growth Formula Capsules is that our gummies are suitable for people who do not like to swallow pills. Most of the ingredients are similar. However, HairLust Hair Growth Formula Capsules are a bit more powerful and contain a more concentrated amount of some ingredients as well as a slightly wider range of ingredients including silica and good amino acids.

  I hope this helps. :)

  Have a lovely day.

  Kind regards,


 • Jayve

  Hè ik heb heel Dik haar met golven is het met je hoofd omlaag zitten wel een goed idee afgezien het zwaar kan worden


Laat een reactie achterLet op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.