haargroeimiddelenBekijk alle artikelen

Werken haargroeimiddelen echt?

De kans is groot dat als je dit artikel leest, je nieuwsgierig bent naar haarsupplementen. Er duiken talloze soorten haargroeimiddelen op in de winkels en online, met influencers en bekende Instagrammers die de voordelen van deze producten promoten.

Maar wat zijn haargroeisupplementen en werken ze echt? Zijn haarsupplementen echt het geheim van Rapunzel-achtige lengtes? Wij vertellen je alles wat je moet weten over haargroeimiddelen. Bovendien delen we onze keuzes voor de beste haarsupplementen.

Inhoud

Wat is een haargroeisupplement?

De meeste haarsupplementen beloven dikker, sterker en gezonder haar. Haar is het snelst groeiende weefsel in het menselijk lichaam en het heeft veel voeding nodig voor al die groei. Haargroeimiddelen bevatten vitaminen en mineralen die je haarfollikels nodig hebben voor een normale haargroei.

Haargroeimiddelen zijn er in verschillende vormen, waaronder tabletten en gummies met een smaakje. Er is geen vaste formule voor haargroeisupplementen, dus elk merk heeft verschillende vitaminen en mineralen in verschillende hoeveelheden. Het kan dus moeilijk zijn om de effectiviteit van haarsupplementen in het algemeen te beoordelen, omdat ze niet allemaal hetzelfde zijn.

Moet ik haargroeimiddelen nemen?

De beste manier om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt voor je haar is een goed samengesteld, gezond eetpatroon.

In je drukke dagelijkse leven kan het echter moeilijk zijn om een dieet te vinden dat aan alle voedingsbehoeften van je haar voldoet.

Waarom? Omdat het lichaam het haar als "niet-essentieel" ziet (zelfs als jij dat niet doet). Dus als je niet de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen eet, zal het lichaam de voedingsstoffen die je wel eet naar je vitale lichaamsfuncties sturen en weg van je haarfollikels. Wat betekent dit? Je haargroei snelheid zal eronder lijden.

Het nemen van haargroeimiddelen kan je helpen het verschil te maken en ervoor te zorgen dat je haarfollikels alle voeding krijgen die ze nodig hebben voor een normale haargroei. Zoals bij alle supplementen die je gebruikt moet je je huisarts om advies vragen voordat je haarsupplementen neemt om je haardoelen te bereiken.

Vaak kun je aan je haar zien of je lichaam het goed doet of niet! Met gezonde voeding en een actieve levensstijl kom je al een heel eind.

Hoe weet ik of een vitaminetekort mijn haar aantast?

Geloof het of niet, maar veel mensen hebben een vitaminegebrek en beseffen het niet. Door diëten, slechte voeding en stress kun je minder voedingsstoffen binnenkrijgen dan je lichaam nodig heeft om je haar regelmatig te laten groeien. Vegetarisch of veganistisch eten kan ook leiden tot een tekort aan voedingsstoffen voor je haar.

De enige manier om zeker te weten of je een vitaminetekort hebt, is door je te laten testen door je huisarts. Als je vaak aan sapkuren doet of veel stress hebt, kan het geen kwaad om contact op te nemen met je dokter over je voeding.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Hoe kan ik mijn haar sneller laten groeien als ik gezond ben?

Haarsupplementen werken het beste voor mensen die een gebrek hebben aan bepaalde vitaminen en mineralen die gezond zijn voor hun haar. Haargroeimiddelen kunnen echter ook werken voor mensen die al genoeg vitamines binnenkrijgen. Er zijn daarnaast nog een paar andere belangrijke factoren die de normale haargroei helpen ondersteunen, naast het nemen van haarsupplementen:

1. Voeden van buitenaf

Ga uit van een tweeledige benadering van de haargroei: voed het haar van binnenuit met supplementen en van buitenaf met een haargroei shampoo en conditioner die zijn samengesteld om het haar te versterken.

Grow Perfect™ Duo creëert optimale omstandigheden om je haar te laten groeien. Het geheim is de toevoeging van Anagain™ en biologische rozemarijn olie voor haar, waarvan is aangetoond dat ze de groeifase van het haar verlengen. Dit haarversterkende duo is de perfecte aanvulling op zelfs de beste haargroeimiddelen.

Tip: om je resultaten met deze shampoo en conditioner voor haargroei nog verder te verbeteren, raad ik aan om tegelijkertijd een plaatselijk haargroei serum te gebruiken, zoals Grow Perfect™ Hair Growth Serum. Deze is geformuleerd met natuurlijke ingrediënten waarvan klinisch is bewezen dat ze de haargroei verbeteren, haaruitval verminderen en de algehele gezondheid van de hoofdhuid verbeteren.

2. Zorg voor je haar

Het maakt niet uit hoeveel haarsupplementen je neemt als je je haar niet goed behandelt! Slechte haarverzorgingsgewoonten leiden tot het breken van haar, waardoor je haar niet langer groeit. Niet wat je wilt!

Stop allereerst met het gebruik van hitte. Warme apparaten zoals krultangen en stijltangen halen het vocht uit je haar, waardoor het broos wordt en snel kan breken. Bewaar je hete tools alleen voor speciale gelegenheden en gebruik altijd een goede hittebeschermende spray voordat je gaat stijlen. Mijn favoriet hiervoor is de Thermal Shield™ Heat Protectant.

Andere manieren om breekbaar haar te verminderen zijn het zachtjes borstelen van het haar met de juiste haarborstel en het regelmatig gebruiken van een haarmasker voor haarherstel, zoals ons Split Fix™ Hair Mask.

3. Verminder stress

Verminder Stress

Het is bekend dat haaruitval door stress kan worden veroorzaakt, dus het verminderen van jouw stressniveau kan helpen bij het bevorderen van een regelmatige haargroei. Iedereen is anders. Het is dus belangrijk om te experimenteren en uit te zoeken welke kalmerende technieken het beste voor jou werken. Wat tips? Regelmatig bewegen, mediteren, een dagboek bijhouden en tijd buiten doorbrengen zijn allemaal geweldige manieren om stress te verminderen.

4. Slaap meer

Slaap Meer

Het lichaam herstelt zichzelf terwijl je slaapt. Dus als je nachten doorhaalt, doe je je haar geen plezier. Streef ernaar om minstens 7 tot 8 uur diepe slaap per nacht te krijgen.

Welke vitaminen & mineralen helpen bij haargroei?

Vitamines voor haargroei

Welke vitaminen en mineralen moet je zoeken in haargroeimiddelen? De beste haarsupplementen bevatten deze voedingsstoffen voor het haar:

Vitamine A

Alle cellen in het menselijk lichaam hebben vitamine A nodig om te groeien. Vitamine A helpt de hoofdhuid om natuurlijke oliën te produceren die je haar gezond en gehydrateerd houden. Zoete aardappelen, wortelen en groene bladgroenten zijn allemaal uitstekende bronnen van vitamine A.

Vitamine B

De verschillende soorten vitamine B helpen bij het aanmaken van rode bloedcellen, die voedingsstoffen en zuurstof leveren aan je haarzakjes.

Biotine

De beste haarsupplementen bevatten altijd biotine en daar is een reden voor. Biotine is een soort B-vitamine (vitamine B7, om specifiek te zijn) die een eigen categorie verdient. Biotine helpt bij het afbreken van de eiwitten die je eet en bij het opbouwen van de eiwitten waaruit je haar, huid en nagels bestaan. Te weinig biotine in je dieet maakt je haar zwak en vatbaar voor breken.

Vitamine C

De meeste haarsupplementen bevatten ook vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam om een proteïne aan te maken die collageen wordt genoemd en die erg belangrijk is voor de structuur van je haar en je hoofdhuid. Vitamine C werkt ook als antioxidant en beschermt je haar en huid tegen schade door vrije radicalen. Met te weinig vitamine C kan je haar breekbaar en droog worden en meer uitvallen.

Wil je wat meer vitamine C in je dieet opnemen? Citrusvruchten en paprika's zijn rijk aan deze belangrijke vitamine die je helpt om je haar gezond te houden.

Vitamine D

Sommige onderzoeken suggereren dat vitamine D zou kunnen helpen om nieuwe haarfollikels te creëren en lage niveaus van vitamine D zijn in verband gebracht met haaruitval. Hoewel we nog niet precies weten hoe vitamine D helpt bij de haargroei zijn de onderzoeken veelbelovend. Het is dus zeker een goed idee om ervoor te zorgen dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Vitamine E

Net als vitamine C is vitamine E een antioxidant die je huid en haar beschermt tegen vrije radicalen. Daarom is het een welkome toevoeging in de meeste merken haargroeimiddelen!

Ijzer

IJzer is de sleutel tot vele lichaamsprocessen, waaronder haargroei. Een ijzertekort (ook wel bekend als bloedarmoede) is één van belangrijkste oorzaken van haaruitval. Zorg er dus voor dat je genoeg van dit mineraal binnenkrijgt. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer zijn onder andere spinazie en linzen. Veel haarsupplementen bevatten echter geen ijzer, omdat teveel ijzer je ziek kan maken. Als je vermoedt dat je een ijzertekort hebt, ga dan naar je huisarts.

Zink

Zink helpt bij de groei en het herstel van het haarweefsel en om de olieklieren op je hoofdhuid goed te laten functioneren. Daarom is het een populair ingrediënt voor de meeste merken haarsupplementen.

Silica

Silica is ook een essentiële voedingsstof voor zowel het haar als de huid. Silica helpt beschadigde haarzakjes te herstellen en geeft het haar zijn elasticiteit.

Aminozuren

Misschien weet je nog van de scheikundeles dat aminozuren de bouwstenen van eiwitten zijn. Je haar bestaat grotendeels uit een eiwit dat keratine wordt genoemd. Daarom is het logisch dat aminozuren de basis vormen voor de groei van het haar.

Je zou ook moeten letten op wat er niet in je haarsupplementen zit. Vulstoffen, synthetische kleurstoffen en conserveringsmiddelen en dierlijke gelatine zijn allemaal no-go's als het gaat om haarsupplementen. Deze ingrediënten wil je natuurlijk niet in je lichaam! Zoek in plaats daarvan naar haarsupplementen die gemaakt zijn van natuurlijke, plantaardige ingrediënten.

Een alles-in-één haargroeisupplementen?

Als je weet dat je een tekort aan vitaminen of mineralen hebt, kun je dat specifieke ingrediënt zeker aanvullen (als dat is wat je huisarts aanraadt). Echter, alles-in-één haargroeisupplementen zijn ook behoorlijk nuttig. Alles-in-één haargroeimiddelen bevatten meerdere ingrediënten waarvan bekend is dat ze de normale haargroei bevorderen. Bovendien kunnen ze helpen om je huid en nagels te verbeteren.

Hoe lang duurt het voordat haarsupplementen werken?

Hier is het nadeel van haargroeimiddelen: ze werken niet van de ene op de andere dag. Dat zouden we wel willen! Je haar groeit maximaal een centimeter per maand. Het duurt dus wel een paar maanden voordat je een verschil merkt. In dat tempo duurt het ongeveer twee jaar voordat het gezondere, sterkere nieuwe haar je schouders bereikt.

Consistentie is van belang

Aangezien haarsupplementen geen direct resultaat kunnen bieden, kan je ze beschouwen als een investering in je haar voor de lange termijn. Als je ze consequent inneemt, zal je toekomstige “ik" blij zijn dat je de investering hebt gedaan!

Voor & na met Hairlust

Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe

*Resultaten kunnen variëren per persoon.

Bekijk alle reviews

Onze topkeuzes voor de beste haarsupplementen:

Klaar om haargroeimiddelen te proberen? Wij bevelen deze aan:

Hair Formula Gummies for Women - Deze veganistische gummy-supplementen bevatten Biotine en Zink, die beide bijdragen aan het behoud van normaal haar. Drie kleine gummies bevatten namelijk al 5mg Biotine, wat 10,000% van de dagelijkse behoefte is! Bovendien zitten ze vol met andere gezonde vitaminen en mineralen. Oh, en hebben we al gezegd dat ze veganistisch zijn en gemaakt van natuurlijke ingrediënten? Geen vullers! En omdat ze heerlijk smaken, zal je er eerder aan denken om ze in te nemen. Als het gaat om haarsupplementen, is consistentie echt belangrijk!

Hair Formula Gummies for Men - Deze gummy-formule is speciaal voor mannen die de eerste tekenen van haaruitval beginnen te ervaren. Het geheim is de toevoeging van Selenium, dat helpt bij het behoud van normaal haar.

Hair Formula Tablets for Women - Als gummies niet je ding zijn, bieden wij ook haarsupplementen in de vorm van tabletten aan. Deze haargroeimiddelen zijn iets krachtiger dan onze gummiformules, omdat ze ook silica en aminozuren bevatten.

Hair Formula Tablets for Men - Deze zijn net als onze haargroeitabletten, maar dan geformuleerd voor de specifieke haarproblemen van mannen. We raden aan om twee tabletten per dag in te nemen met een glas water. Voor het beste resultaat eet je gezond en gevarieerd.

Als je nog niet zeker weet hoe haargroeimiddelen voor jou zouden kunnen werken, kijk dan eens naar de +8000 reviews over Hairlust op Trustpilot. Elke dag delen klanten hun aanbevelingen en ervaringen met groot enthousiasme op Trustpilot, en ze hebben Hairlust zelfs met een 4.2 van 5 beoordeeld!

Het komt erop neer dat haarsupplementen je kunnen helpen om je haardoelen te bereiken, vooral als je voedingspatroon een tekort heeft aan bepaalde vitaminen en mineralen. Experimenteer om uit te vinden welke haargroeimiddelen het beste voor jou werken. En zoals bij alle supplementen, praat met je huisarts voordat je haarsupplementen aan je routine toevoegt.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • terugtrekkende haarlijn

    Terugtrekkende haarlijn? Dit is de beste manier om het te behandelen

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dun haar dikker te maken!

  • plotselinge haaruitval bij vrouwen

    Plotselinge haaruitval bij vrouwen: Wat kan echt helpen?

  • haaruitval mannen

    Haaruitval bij mannen: waarom word ik kaal?

  • haar sneller laten groeien

    Jouw haar sneller laten groeien? Top tips & producten voor haargroei!

Bekijk alle artikelen