Onze waarden over natuurlijke ingrediënten


We zijn trots op onze producten en hoe ze zijn samengesteld, van de natuurlijke en biologische ingrediënten tot de verpakking die ze omsluit. Alles is gemaakt van pure ingrediënten en in de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarom willen we het ook graag hebben over wat er met onze producten gebeurt nadat ze zijn gebruikt en op leeg zijn. We hebben in dit opzicht een overzicht gemaakt met upcycling guides, waar we laten zien hoe we onze verpakkingen gemakkelijk en gemakkelijk kunnen recyclen.
Onze haarverzorgingsproducten zijn ontwikkeld met een specifieke focus op innovatie, duurzaamheid en transparantie. De natuurlijke ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun zuiverheid en effectieve eigenschappen voor de gezondheid van het haar en het milieu.
Stel je een aardbei voor die wild is gegroeid in de natuur of op een biologisch veld, volledig onaangetast door de vele pesticiden die worden gebruikt in de conventionele landbouw. Een vrolijke kleine aardbei die er misschien wat eigenzinnig uitziet omdat hij niet genetisch gemanipuleerd is om op alle andere aardbeien te lijken, maar in plaats daarvan gezond, sterk en rijk aan vitamines en mineralen is. Als je het eet, krijg je niet alleen een fantastische smaakbeleving, maar je lichaam bedankt je ook voor zijn pure, natuurlijke voeding.

Met HairLust kun je een verschil maken!

Je bent wat je eet, maar zeker ook wat je op je lichaam en in je haar aanbrengt.
De natuur is heel belangrijk, daar zijn we van overtuigd! Daarom gebruiken we waar mogelijk biologische en natuurlijke ingrediënten en de meeste van onze producten zijn biologisch en veganistisch gecertificeerd. HairLust supplementen bevatten geen additieven, conserveermiddelen, aroma's, zoetstoffen, zetmelen, gisten, lactose en gelatine, maar zijn rijk aan voedingsstoffen, zodat je de gezonde lange lokken kunt krijgen waarvan je droomt. Op dezelfde manier zijn HairLust haarproducten vrij van hormoonontregelaars zoals parabenen, ftalaten en prostaglandinen, evenals harde SL-sulfaten. De meeste producten zijn zelfs biologisch en veganistisch gecertificeerd.

Waarom biologisch?

Een groot deel van onze producten is biologisch gecertificeerd en gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en zuivere grondstoffen. Dat is omdat we echt geloven dat het een verschil maakt! Zowel voor de kwaliteit van onze producten als voor jouw gezondheid.
Tijdens het koken gebruiken we het liefst bekende ingrediënten waarvan we weten wat er inzit, die uit de natuur komen en die zonder gevaar voor de gezondheid gegeten kunnen worden. Maar wat we consumeren door middel van voedingssupplementen, wat we op onze hoofdhuid wrijven of gebruiken voor het stylen van ons haar, komt ook in ons lichaam terecht en beïnvloedt onze gezondheid.Daarom zijn wij van mening dat pure, biologische ingrediënten de sleutel zijn tot goede producten en waarom we, waar mogelijk, biologische en natuurlijke ingrediënten gebruiken.
De meeste van onze producten zijn biologisch gecertificeerd door Ecocert Greenlife en gecertificeerd door COSMOS Organic, een erkende Europese certificering voor cosmetica. Wanneer een product COSMOS Organic-gecertificeerd is, kun je altijd precies zien welk percentage van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong is en hoeveel organisch is.
Om voor een cosmetisch product deze certificering te krijgen, moet ten minste 95% van alle ingrediënten in het product natuurlijk zijn en moet ten minste 95% van de natuurlijke oliën in het product biologisch zijn. Tegelijkertijd moet ten minste 10% van de ingrediënten die kunnen worden gewassen en ten minste 20% van de ingrediënten die niet kunnen worden gewassen, biologisch zijn.
COSMOS Organic controleert dat de ingrediënten op verantwoorde wijze en met respect voor het milieu worden geproduceerd. Daarom kun je er zeker van zijn dat een product met deze certificering wordt geproduceerd onder omstandigheden die rekening houden met zowel het milieu als de werknemers en dat de verpakking op verantwoorde wijze is ontwikkeld in overeenstemming met alle toepasselijke regels.
Lees meer over COSMOS Organic Standard hier.

Waarom vegan?

De meeste van onze producten zijn vegan gecertificeerd en degenen die niet zijn gecertificeerd, worden nog steeds 100% geproduceerd onder vegan omstandigheden zonder het gebruik van dierlijke ingrediënten of dierproeven. Dat komt omdat we geloven dat dieren noch mensen voor schoonheid moeten lijden!
We hebben dit standpunt ingenomen en zullen hier niet van afstappen. We streven ernaar om een verschil te maken voor dierenwelzijn, voor het milieu, voor jouw gezondheid en voor jouw haar, en dat doen we het beste door er helemaal voor te gaan.
Onze vegan waarden zijn diepgeworteld en daarom is een groot deel van onze producten gecertificeerd door The Vegan Society en dragen ze het The Vegan Trademark, een internationaal erkende certificering voor authentieke vegan producten die wereldwijd wordt gebruikt.
Om de certificering, The Vegan Trademark, te verkrijgen, mag het product geen dierlijke ingrediënten bevatten en tijdens het fabricageproces van zowel producten als ingrediënten mogen geen dierproeven worden uitgevoerd. Daarnaast moet duidelijk zijn of het product genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) bevat en, zo ja, dierlijke genen of stoffen niet kunnen worden gebruikt. Last but not least, het product moet worden vervaardigd zonder enig risico van contact met dierlijke ingrediënten of producten.

Zeg NEE tegen:

Helaas doen veel ingrediënten in producten voor zowel haar als huid meer kwaad dan goed. We hebben ervoor gekozen om ze volledig te vermijden in al onze producten. Schoonheid mag niet ten koste gaan van jouw gezondheid of welzijn! Als je het hiermee eens bent, zeg dan nee tegen:
Parabenen: butylparabeen, isobutylparabeen, propylparabeen, methylparabeen og ethylparaben
Parabenen worden gebruikt als conserveringsmiddelen in cosmetische producten om bacteriële- en schimmelgroei te voorkomen. Parabenen staan bekend als hormoonontregelaars die jouw natuurlijke hormoonbalans kunnen verstoren en ongemakken veroorzaken die niet onmiddellijk worden opgemerkt, maar die een grote impact kunnen hebben op bijvoorbeeld vruchtbaarheid. Als je allergisch bent voor parabenen, vertonen de bijwerkingen zichzelf in de vorm van roodheid, jeuk en huiduitslag.
Ftalaten: dibutylftalaat (DBP), Benzylbutylftalaat (BBP), Di-ethylftalaat (DEP), di-ethylftalaat en di-ethylftalaat (DEHP)
Ftalaten worden gebruikt als verzachtende middelen in zowel verf, coating, plastic en cosmetische producten. Ze worden ervan verdacht hormonale stoornissen te veroorzaken bij zowel mens als dier.
Synthetische SL-sulfaten: Sodium/natrium/ammonium lauryl sulfate (SLS), sodium/natrium /ammonium laureth sulfate (SLES) en sodium/natrium /ammonium lauryl ether sulfate (SLES)
SL-sulfaten zijn synthetische oppervlakte-actieve stoffen die een schuimend effect hebben en reinigende eigenschappen hebben. SL-sulfaten gebruikt in b.v. shampoo of zeep hebben de neiging om achter te blijven als een uitdrogende coating op het haar, de huid en de hoofdhuid, die extreem moeilijk is uit te wassen en daarom irritatie, roodheid en jeuk kan veroorzaken. Bovendien worden SL-sulfaten ervan verdacht kankerverwekkend te zijn.